کیف پول ارز دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟

کیف پول ارز دیجیتال، پل ارتباطی بوده که امکان مدیریت ارزهای دیجیتال را برای کاربران فراهم می کند.

این کیف پول، یک نرم افزار یا قطعه سخت افزاری بوده که به وسیله آن تراکنش ارزهای دیجیتال از طریق شبکه بلاک چین انجام می گیرد. کاربرد این عناصر به خاطر مدیریت ارزهای دیجیتال بسیار حیاتی و ضروری است.

به همین دلیل، انتخاب کیف پول مناسب، اهمیت بالایی دارد. بنابراین، در این مطلب اطلاعات مهم و زیربنایی مورد نیاز برای شناخت این ابزار و همچنین چگونگی کارکرد آن را بیان خواهیم کرد.


برای فهم بهتر، کیف پول ارز دیجیتال را مانند موبایل بانک‌ها و یا اینترنت بانک ها تصور کنید که در آن کاربران می توانند به راحتی از حساب خود در هر ساعتی از شبانه روز به حساب دیگر پولی را به سرعت انتقال داده و یا دیگران از طریق شماره کارت بانکی به آنها موجودی منتقل کنند.

البته کیف پول‌های ارز دیجیتال از نظر زیر ساخت و عملکرد بسیار متفاوت تر از حساب‌های بانکی هستند و تعریف بالا صرفا برای جا افتادن راحت تر موضوع بیان شده است. کما اینکه، دلیل به وجود آمدن تکنولوژی بلاکچین و ارزهای دیجیتال برای برطرف کردن نقص‌های موجود در سیستم‌های متمرکز بانکی بوده است.


اصطلاح کیف پول در واقع به یک کیف مجازی اشاره می کند. با استفاده از این کیف، امکان مدیریت درست ارزهای دیجیتال فراهم می شود.

کیف پول یک نرم افزار یا سخت افزار منحصر به فرد به منظور ذخیره و مدیریت کلیدهای عمومی و خصوصی ارزهای دیجیتال کاربران است.

کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟

کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار می کند

یکی از مهم ترین عناصر تشکیل دهنده دنیای کریپتو و تکنولوژی بلاک چین، کیف پول ها هستند.

این اهمیت به خاطر عملکرد خاص آنها، یعنی مدیریت ارزهای دیجیتال است. به عبارت دیگر، می توان از این ابزارها برای ارسال پرداخت ها یا دریافت وجوه از طریق دارایی های دیجیتال اقدام نمود.

بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، برخلاف سیستم مالی سنتی، پول های کاملا دیجیتالی هستند. این پول ها در دنیای فیزیکی و واقعی موجود نیستند. از طرفی، کارکرد آنها براساس رمزنگاری انجام می شود.

بنابراین، طراحی کیف پول ها به منظور انجام عملیات و مدیریت وجوه، موضوعی مهم و حیاتی است. اصطلاح کیف پول، کاملا مشابه کیفی بوده که برای ذخیره و نگهداری پول فیزیکی استفاده می شود.

اما، در ارزهای دیجیتال موجودی ذخیره شده در کیف پول، در واقع کلیدهای عمومی و خصوصی هستند.

ارزهای دیجیتال همانند سایر پول ها وجود فیزیکی ندارند. در حقیقت سابقه تراکنش های انجام شده به وسیله نودها در داخل بلاک چین نگهداری و ذخیره می شود.

این نودها در تمام نقاط جهان با یکدیگر در ارتباط هستند. بنابراین، کلیدهای عمومی و کلیدهای خصوصی موجود در کیف پول، مالکیت و مدیریت ارزهای دیجیتال انتقال یافته از یک آدرس مشخص را در اختیار کاربر قرار می دهند.

تشریح دقیق تر و بیشتر این فرآیند به صورت زیر است:

کلید عمومی : کلید عمومی شباهت زیادی با شماره حساب بانکی دارد. می توان برای ارسال پول، کلید عمومی را در اختیار افراد مختلف قرار داد.

برای مثال 0x31db2B97Cf903c2DD4fF8F5f51c8e60985B9F64d آدرس کیف پول اتریوم مهرارز است.

احتمال خطر سرقت و برداشت پول ها به وسیله اشخاص ثالث وجود ندارد. از طریق کلید عمومی امکان تولید آدرس های مختلف برای دریافت وجوه، مشاوره در مورد وضعیت موجود و نیز مشاهده موجودی حساب وجود دارد.

کلید خصوصی : این کلید به عنوان نوعی پین کد و یا پسورد عمل می کند. بنابراین نباید در اختیار سایر افراد قرار گیرد.

زیرا با استفاده از این کلید، امکان خرج کردن ارزهای دیجیتال موجود در آدرس ها فراهم می شود. بنابراین، در اختیار داشتن کلید خصوصی به منزله مالکیت پول ها و در اختیار گرفتن کنترل کامل آنها خواهد بود.

امنیت کیف پول چگونه انجام می شود؟

امنیت کیف پول چگونه انجام می شود

کیف پول های ارزهای دیجیتال از تکنیک های پیشرفته رمزنگاری بلاک چین به منظور مهیا کردن امنیت کامل برای کاربران استفاده می کنند. در این روش، امکان ذخیره، ارسال و دریافت امن و بدون خطر ارزهای دیجیتال فراهم می شود.

در هنگام پیکربندی و راه اندازی کیف پول، اولین پروسه تولید کلید خصوصی با استفاده از یک الگوریتم امن است.

برای مثال، استفاده از الگوریتم ECDSA و به کارگیری منحنی secp256k1 یکی از این روش ها است. همچنین در این فرآیند می توان از الگوریتم EdDSA نیز استفاده کرد.

در هر صورت، استفاده از این الگوریتم ها، با هدف برقراری امنیت کامل صورت می گیرد. زیرا هر دو روش ذکر شده، امکان ایجاد بی نهایت ترکیب های بسیار دشوار را فراهم می کنند. به همین دلیل، احتمال حدس زدن یا مورد حمله قرار گرفتن این کلیدها تقریبا صفر است.

پس از فرآیند تولید کلید خصوصی، کلید عمومی تولید می شود. این کلید، از لحاظ ریاضی با کلید خصوصی ارتباط دارد.

در ادامه آدرس ها با استفاده از کلید عمومی برای دریافت ارزهای دیجیتال تولید می شوند. باید به نکته مهمی در این بخش توجه کرد. کلید عمومی با استفاده از کلید خصوص تولید می شود.

اما امکان انجام این پروسه به طور معکوس وجود ندارد. به عبارتی دیگر، نمی توان با استفاده از کلید عمومی برای تولید کلید خصوصی اقدام کرد. زیرا الگوریتم استفاده شده برای انجام این عملیات یک طرفه است.

مشابه همین فرآیند در کیف پول های قطعی یا HD صورت می گیرد. در هنگام پیکربندی و راه اندازی اولیه این کیف پول ها، سید (seed) تولید می شود.

از سید می توان برای تولید تمام کلیدها، آدرس ها، تنظیم مجدد، بازیابی کیف پول و نیز وجوه موجود در آن، در صورت خرابی یا مفقود شدن کیف پول استفاده کرد.

این سید همانند نوعی کد قابل یادآوری و تشکیل شده از کلمات انگلیسی است. ساختار این کد، به گونه ای طراحی شده که تهیه نسخه پشتیبان یا کپی برداری از آن را تسهیل می کند.

مثالی از کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال

کلیدهای عمومی و خصوصی تولید شده در کیف پول، هیچ ارتباطی با پروتکل ارزهای دیجیتال ندارد.

امنیت کیف پول های ارز دیجیتال به نوع کیف پول مورد استفاده بستگی دارد. انواع کیف پول های ارائه شده در بازار عبارتند از:

  • کیف پول های سخت افزاری
  • کیف پول های کاغذی
  • کیف پول های سبک
  • کیف پول های نرم افزاری برای کامپیوترهای شخصی، تبلت ها و موبایل های هوشمند (مانند Exodus ،Trust Wallet یا متامسک)
  • کیف پول های آنلاین

کیف پول ارزهای دیجیتال به چه منظور ایجاد شده است؟

انواع کیف پول ارز دیجیتال

سیستم های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، کاملا غیرمتمرکز هستند. به همین دلیل، فرد یا نهادی کنترل آنها را در اختیار ندارد.

در نتیجه، کیف پول ها نقش مهمی در این اکوسیستم بر عهده دارند. کیف پول ها، قطعه زیرساختاری مهمی بوده که امکان تجارت ارزهای دیجیتال را برای کاربران فراهم می کنند.

با استفاده از آنها می توان به بررسی و مشاهده موجودی حساب پرداخت. همچنین، می توان تراکنش های انجام شده را بررسی کرد.

علاوه بر این، امکان استفاده، دسترسی و کنترل کامل پول ها نیز فراهم شده است. برای انجام تراکنش ها نیازی به دریافت اجازه یا اعتبار از اشخاص ثالث وجود ندارد.

همچنین، امنیت کامل برای اجرای عملیات ها مهیا می شود. برای دستیابی به این هدف، امکان ثبت تراکنش ها بدون نیاز به خارج شدن کلیدهای خصوصی از کیف پول فراهم شده است.

در هنگام ارسال کالا به یک فرد خاص، در واقع یک ارزش به شکل تراکنش ارسال می شود. بنابراین، مالکیت مقدار مشخصی از وجوه به یک فرد منتقل می شود.

برای تایید انتقال از سوی شبکه و فراهم شدن زمینه استفاده از پول ها برای دریافت کننده، وجود امضای دیجیتالی ضروری است. این امضا، نشان دهنده مالکیت فرد بر پول های مورد نظر می‌باشد. به این ترتیب از عدم حضور اشخاص ثالث اطمینان حاصل می شود.

چگونه می توان یک کیف پول انتخاب کرد؟

کدام نوع از کیف پول ها مناسب تر هستند

قبل از انجام شروع عملیات ارزهای دیجیتال در کیف پول، شناخت انواع کیف پول های موجود در بازار ضروری به نظر می رسد.

برای انتخاب کیف پول مناسب برای رفع نیازهای ضروری، بررسی و مطالعه مزیت ها و معایب ارائه شده توسط کیف پول های موجود، بهترین راه است.

ایجاد بیت کوین و در ادامه توسعه بسیاری از ارزهای دیجیتال، نیاز به وجود کیف پول برای مدیریت بهینه ارزهای دیجیتال را بیش از پیش آشکار ساخته است.

توسعه ارزهای دیجیتال و افزایش نیازها، منجر به ایجاد کیف پول های کامل یا full wallets شده است. این کیف پول ها، از پیچیدگی و امنیت بالایی برخوردار هستند.

کیف پول های سرد HR، کیف پول های نوع سخت افزاری یا کاغذی هستند که بدون شک سطح امنیتی بالایی دارند. زیرا، عملیات این کیف پول ها به صورت آفلاین صورت می گیرد. بنابراین، خطر هک شدن یا سایر حملات وجود ندارد.

به همین دلیل این کیف پول ها پرطرفدار بوده و به وسیله بسیاری از کاربران برای ذخیره پول هایی با مبالغ بالا انتخاب می شوند.

بهترین و شناخته شده ترین کیف پول های سخت افزاری، Safe deposit و Ledger هستند. کیف پول انتخابی باید از لحاظ امنیتی و هزینه، مناسب باشد.

از طرفی، کیف پول های گرم همانند کیف پول های موجود، بر روی کامپیوترهای خانگی، تبلت ها و تلفن های هوشمند قابل اجرا هستند.

البته، نوع شرایط آنها، اتصال دائمی به بلاک چین و اینترنت، خطر احتمال بروز حملات کامپیوتری و اینترنتی را افزایش می دهد.

کدام نوع از کیف پول ها مناسب تر هستند؟

در نهایت، به خاطر سطح امنیتی پایین کیف پول های آنلاین یا کیف پول های گرم، استفاده از آنها چندان توصیه نمی شود.

در این پلتفرم ها، عملیات مستقیما بر روی وب سایت صورت گرفته و در بیشتر موارد، اختیار کلیدهای خصوصی در دست اشخاص ثالث قرار دارد.

اگرچه، بسیاری از آنها امکان پیاده سازی لایه های امنیتی اضافی را برای اطمینان بیشتر کاربران فراهم کرده اند.

کیف پول های ساده تری مانند SPV wallets یا کیف پول های سبک وجود دارند. هدف اصلی این کیف پول ها، تسهیل مدیریت از طریق کاهش منابع و ضرورت های مورد نیاز برای اجرا و انجام عملیات است.


در صورتی که تجربه مشکل، هک و یا کلاهبرداری از کیف پولهای ارز دیجیتال خود را تجربه کرده اید در بخش دیدگاه‌ها با دیگران به اشتراک بگذارید تا دیگران هم از تجربیات ارزشمند شما بهره مند شوند.

واکنش شما چیست؟
0پسندیدن0نپسندیدن0دوست داشتنی0خنده دار
0 0 امتیاز
امتیازدهی
عضویت
اعلان برای
guest

0 دیدگاه ها
نظردهی درون متنی
نمایش همه دیدگاه ها