امنیت پول ها در ارزهای دیجیتال، موضوع مهم و حیاتی است و نمی توان از کنار آن به سادگی گذشت. کیف پول های سخت افزاری به همین دلیل ایجاد شده اند.
این کیف پول ها، ابزارهای فیزیکی برای ارائه بالاترین سطح امنیتی ممکن برای وجوه کاربران در زمان های مختلف هستند.
برای اطمینان از امنیت ارزهای دیجیتال، باید توجه ویژه نشان داد. کیف پول های سخت افزاری، یکی از مطمئن ترین گزینه ها برای تامین امنیت پول های کاربران است.
این دستگاه های کوچک، به عنوان یک صندوق امن از کلیدهای خصوصی کاربران محافظت می کنند. کیف پول های سخت افزاری، در واقع ابزارهای طراحی شده و مخصوص برای دستیابی به این هدف (محافظت حداکثری از دارایی های دیجیتال) هستند.
در این مقاله، به تشریح ماهیت این کیف پول ها و چگونگی کارکرد آنها خواهیم پرداخت. همچنین کیف پول های موجود در بازار نیز بررسی شده و ویژگی های هر کدام بیان خواهند شد.
در نهایت توصیه هایی برای استفاده درست و بهینه از این ابزارها بیان خواهند شد. بنابراین، در این مقاله تمام نکات مهم در مورد این نوآوری های شگفت انگیز و مبتنی بر تکنولوژی را فرا خواهید گرفت.
کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پول سخت افزاری، ابزاری (Device) فیزیکی است که به عنوان کیف پول عمل می کنند.
این ابزارها به اینترنت متصل نیستند و از کلیدهای خصوصی نگهداری می کنند، به همین دلیل از آنها به عنوان کیف پول های سخت افزاری یاد می شود.
از طرفی، می تون آنها را نوعی کیف پول سرد در نظر گرفت. زیرا، به اینترنت و بلاک چین متصل نیستند.
این ابزارها به طور خاص برای این هدف طراحی شده اند. روش های امنیتی سخت افزاری یا Hardware Security Modules از امنیت و درجه نظامی بالا برخوردار هستند.
پس از تولید شدن کلیدهای خصوصی (Private Key) در آنها، امکان خارج کردن کلیدهای مذکور از این ابزارها وجود ندارد.
علاوه بر این، در صورت تلاش برای دستکاری فیزیکی کیف پول با هدف دستیابی به کلیدهای خصوصی، فرآیند نابودسازی خودکار فعال شده و تمام کلیدها پاک می شوند!
کیف پول های سخت افزاری، یکی از امن ترین و راحت ترین گزینه های موجود در بازار برای نگهداری مقادیر بالای ارزهای دیجیتال هستند.
زیرا، از کلیدهای خصوصی محافظت کرده و امکان استفاده راحت از آنها را از راه های مختلف از جمله USB، فراهم می کند. امکان انتقال کلیدهای خصوصی به خارج از ابزار وجود ندارد.
بیشتر کیف پول های سخت افزاری از نوعی ریزپردازنده امنیتی استفاده می کنند.
عملکردهای کیف پول سخت افزاری
کیف پول های سخت افزاری فقط دو عملکرد اصلی را ارائه می کنند:
- تولید کلیدهای خصوصی
- امضا و تایید محتوای ارسال شده به کاربر
به این ترتیب، کلیدهای خصوصی هرگز، حتی برای لحظه ای دستگاه را ترک نمی کنند. این کیف پول ها، معمولا دارای صفحه نمایش بوده که امکان مشاهده محتوای مورد نیاز برای تایید را فراهم می کنند. این کار برای جلوگیری از هک شدن به دلیل ردیابی تراکنش ها انجام می شود.
این دستگاه ها کوچک و به راحتی قابل حمل و نقل هستند. بنابراین، می توان آنها را به راحتی همراه خودتان داشته باشید و در جای امن نگهداری کنید.
مدیریت ارزهای دیجیتال در این ابزارها از طریق اتصال به کامپیوتر یا تلفن های هوشمند انجام می شود. اتصال نیز با استفاده از درگاه USB انجام می گیرد.
پس از اتصال، با وارد کردن پسورد می توان به مشاهده و بررسی محتویات آن پرداخت. در اکثر دستگاه های مورد استفاده، برای مدیریت کیف پول وجود نرم افزار ضروری است. پس از قطع اتصال، کیف پول به طور خودکار خاموش می شود.
سطح امنیتی ارائه شده به وسیله این دستگاه ها بسیار بالا و قابل اطمینان است. عملیات ها و فرآیند تایید و اعتبارسنجی در داخل یک دستگاه سخت افزاری انجام می گیرد.
هر نوع عملیاتی در داخل کامپیوتر و یا تلفن هوشمند انجام نمی شوند. بنابراین، عملیات بدون نیاز به خارج شدن کلیدهای خصوصی از دستگاه، امضا و تایید خواهند شد.
ویژگی های کیف پول های سخت افزاری
1. انتقال امن ارزهای دیجیتال : در این ابزارها، انتقال انواع رمزارزها بدون وجود ویروس ها و نرم افزارهای مخرب انجام می شود. به همین دلیل، امکان ذخیره مبالغ بسیار بالای ارزهای دیجیتال به گونه امن و کارا در آنها فراهم شده است.
2. کنترل کامل کلیدهای خصوصی : در این دستگاه ها، کاربر کنترل کامل بر روی کلیدهای خصوصی دارد. بنابراین، وجوه کاملا در مالکیت کاربر قرار می گیرند.
به همین دلیل، نیازی به اعتبار اشخاص ثالث برای مدیریت کلیدهای خصوصی و مدیریت ارزهای دیجیتال نیست. موضوعی که در کیف پول های آنلاین یا کیف پول های گرم وجود دارد.
3. تولید تصادفی و بدون الگوی کلیدهای خصوصی : در این دستگاه ها، کلیدهای خصوصی به طور تصادفی و بدون استفاده از الگوهای مشخص، از طریق تولیدکننده شماره های تصادفی (RNG) انجام می شود.
4. محدودیت ارتباطی : کیف پول های سخت افزاری معمولا از محدودیت ارتباطی با فضای آنلاین برخوردار هستند. این موضوع باعث به حداکثر رسیدن امنیت در آنها می شود.
5. استفاده از نرم افزارهای منبع باز : بیشتر کیف پول های سخت افزاری از نرم افزارهای منبع باز استفاده می کنند.
این موضوع برای کاربران و جامعه ارزهای دیجتیال امکان مشاهده، اعتبارسنجی عملکرد و نیز تایید پروسه امنیتی پیاده سازی شده توسط آنها را فراهم می کند.
6. استفاده از لایه های محافظتی اضافی : در کیف پول های سخت افزاری، قابلیت اضافه کردن لایه های بیشتر امنیتی وجود دارد.
برای مثال، می توان از گزینه های پیاده سازی پین کد یا احراز هویت دو مرحله ای (2FA) نام برد. این روش ها سواستفاده از کیف پول توسط اشخاص ثالث در هنگام سرقت یا مفقود شدن دستگاه را ناممکن می کند.
7. تولید و نگهداری کلیدهای خصوصی در یک دستگاه : کلیدهای خصوصی در داخل این دستگاه ها تولید و نگهداری شده و هرگز از آنها خارج نمی شود.
آنها به یک کامپیوتر یا تلفن هوشمند منتقل نمی شوند. بنابراین، همیشه در امنیت بوده و به خوبی نگهداری می شوند.
8. سازگاری انتقال ها با اکثر سیستم های عامل : نقل و انتقالات در این ابزارها با اکثر سیستم عامل های موجود، سازگار است.
9. قابلیت بازیابی : این دستگاه ها، دارای یک عبارت بازیابی هستند. به همین دلیل امکان بازیابی کیف ها و وجوه موجود در آنها فراهم شده است.
10. نیاز به سرمایه گذاری : استفاده از کیف پول های سخت افزاری، نیازمند مقدار مشخص سرمایه است. میزان سرمایه گذاری را می توان بین 50 تا 200 یورو یا بیشتر در نظر گرفت.
توصیه هایی برای استفاده بهینه از کیف پول های سخت افزاری
- تهیه نسخه پشتیبان از سید یا عبارت بازیابی : هنگام پیاده سازی و پیکربندی کیف پول های سخت افزاری برای اولین بار، تهیه نسخه پشتیبان نوشتاری از Seed و یا عبارت بازیابی توصیه می شود. زیرا، اکثر این دستگاه ها عبارت بازیابی را فقط یک بار نشان می دهند.
- نگهداری نسخه پشتیبان عبارت بازیابی در جای امن : نسخه پشتیبان عبارت بازیابی، باید در جای امن و مطمئن نگهداری شود. زیرا، در صورت خرابی یا مفقود شدن، بازیابی کیف پول و وجوه داخل آن بدون عبارت بازیابی ناممکن است.
- رمزنگاری تاییدهای اولیه : تاییدهای اولیه، قبل از رمزنگاری هرگز نباید در داخل کامپیوتر یا سایر دستگاه ها انجام شوند. زیرا احتمال ردیابی و هک شدن این دستگاه ها وجود دارد. این تاییدها در ابتدا باید رمزنگاری شوند. (تهیه نسخه دیجیتال مثل عکس، پی دی اف، ذخیره به صورت فایل، ایمیل و یا ذخیره در دیسک های کلود مانند one drive امکان هک شدن کلیدهای خصوص را فرآهم می کند)
- تهیه کیف پول های سخت افزاری از فروشگاه های رسمی : در هنگام خرید و تهیه کیف پول های سخت افزاری باید از رسمی و معتبر بودن فروشگاه و فروشنده مطمئن شد.
از خرید و تهیه آنها از بازارهای غیر رسمی و یا اشخاص ثالث خودداری کنید. زیرا در صورت عدم انجام اقدامات احتیاطی، احتمال هک، سرقت و یا حملات کلاهبرداری وجود دارد.
نمونه هایی از کیف پول های سخت افزاری
همان طور که قبلا اشاره شده، استفاده از این دستگاه ها آسان است. آنها به شکل هاردهای ذخیره قابل حمل USB هستند. در حال حاضر، نام های تجاری معتبر و مختلفی در بازار وجود دارند.
اما، در دنیای امنیت سایبری سه شرکت بزرگ در عرصه توسعه و تولید این دستگاه ها پیشگام هستند. در ادامه به بررسی این شرکت ها می پردازیم:
ترزور Trezor
اولین کیف پول های سخت افزاری به وسیله شرکت Trezor توسعه یافته و تولید شدند. این شرکت در زمینه کامپیوتر و امنیت از شهرت عالی و گسترده برخوردار است.
کیف پول های سخت افزاری Trezor، دستگاه های فیزیکی بوده که نگهداری و امنیت کامل کلیدهای خصوصی را تضمین می کنند.
این دستگاه، یک کیف پول قطعی یا (HD) نیز هست. بنابراین، توانایی تولید مقادیر نامحدودی آدرس به وسیله seed را دارد.
Trezor با سیستم عامل های مختلف همانند اندروید، ویندوز، لینوکس و OSX سازگار است. در هنگام پیکربندی اولیه آن، سید یا عبارت بازیابی تولید شده از 24 کلمه کلیدی نمایش داده می شود.
این سید به وسیله RNG و بدون نیاز به اتصال اینترنتی تولید می شود. به همین دلیل، انتقال سید به دستگاه های دیگر هرگز امکان پذیر نیست.
بنابراین، این دستگاه یک محیط قرنطینه و ایده آل برای اجرای آفلاین امضاها و تایید تراکنش ها تولید می کند.
این موضوع به طور قابل توجهی، احتمال افشای کلید خصوصی کاربر را کاهش می دهد. حتی اگر دستگاه متصل شده به آن آلوده یا در معرض خطر باشد.
در میان مدل های مختلف کیف پول های این شرکت می توان از Safe One و Trezor T نام برد.
هر دوی این دستگاه ها، طراحی مطلوبی داشته و استفاده از رابط کاربری آنها بسیار آسان و ساده است. همچنین از ارزهای دیجیتالی مختلفی به جز (XRP) Ripple پشتیبانی می کنند.
لجز Ledger
یکی دیگر از شرکت های ارائه کننده مدل های متنوع کیف پول های سخت افزاری، شرکت Ledger است.
در میان مدل ها و طرح های مختلف آن می توان به Ledger Nano S و Ledger Nano X اشاره کرد.
همچنین مدل دیگری به نام Ledger HW.1 وجود داشته که دیگر ساخته نمی شود.
در مرکز طراحی این دستگاه ها، سیستم عاملی به نام BOLOS وجود دارد که نوعی ریزپردازنده امنیتی است. این سیستم عامل، بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر است.
این قابلیت باعث راه اندازی امن اپلیکیشن های مختلف منبع باز بر روی آن شده است. کیف پول های سخت افزاری Ledger، با سیستم عامل های مختلفی مانند ویندوز، مک OS، لینوکس، iOS و اندروید سازگار هستند.
دسترسی به کیف پول از طریق اپلیکیشن Ledger Live امکان پذیر می شود.
این اپلیکیشن، امکان کنترل دستگاه برای ارسال و دریافت پرداخت ها را به گونه دلخواه فراهم می کند. علاوه بر این، می توان به آسانی موجودی حساب ها را بررسی کرد.
این کیف پول ها از حدود 22 ارز دیجیتال مختلف و بیشتر از 1250 توکن های گوناگون نوع ERC20 پشتیبانی می کنند. همچنین، همانند Trezor، امکان پیاده سازی پین کد یا پسورد دلخواه نیز وجود دارد.
اما، پس از سه بار ارائه پسورد نادرست، تمام اطلاعات داخل دستگاه به طور خودکار پاک می شود. عبارت بازیابی آن از 14 کلمه کلیدی تشکیل شده است.
تمام کلیدها در ریزپردازنده مقاوم در برابر حملات کامپیوتری، نگهداری می شوند. قیمت این کیف پول ها، با توجه به مدل آنها، بین 50 تا حدود 200 یورو متفاوت است.
مدل های Nano S و Nano X از نظر اندازه، بسیار فشرده بوده و شباهت زیادی با درایوهای فلش USB دارند. این مدل ها با استفاده از USB به کامپیوتر متصل شده و امکان مدیریت دارایی های دیجیتال را فراهم می کنند.
کیپ کی KeepKey
شرکت KeepKey در سال 2015 تاسیس شده است. این شرکت نوعی دستگاه USB طراحی کرده که ویژگی هایی شبیه Trezor One و Ledger Nano S برای ذخیره و مدیریت ارزهای دیجیتال دارد.
این USB از امنیت نسبتا بالایی برخوردار بوده و کلیدهای خصوصی تولید شده در آن هرگز از دستگاه خارج نمی شوند.
همانند سایر مدل های قبلی، کیف پول های KeepKey به وسیله پین کد دلخواه محافظت می شوند.
پس از هر بار وارد کردن نادرست رمز، زمان انتظار طولانی تر می شود.
در هنگام راه اندازی و پیکربندی این دستگاه، عبارت بازیابی شامل 12 کلمه کلیدی تولید می شود. این سید با استفاده از ویژگی خاصی به نام “رمزنگاری بازیابی” تولید می شود.
در این روش، حروف هر کلمه کدگذاری و ترکیب شده و در نتیجه اطمینان و امنیت بیشتری را به وجود می آورد. عملیات KeepKey از حدود 40 ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می کند.
برای استفاده از آن، اتصال از طریق اپلیکیشن KeepKey Chrome ضروری است. قیمت آن بین 40 تا 80 یورو متفاوت است.
سایر کیف پول های سخت افزاری موجود در بازار
بلاک چین لاک باکس Blockchain Lockbox
این کیف پول سخت افزاری به همراه Ledger تولید شده و به طور مشخص با کیف پول بلاک چین کاربر کار می کند.
اگر چه با برخی از خدمات ارائه شده توسط Ledger همانند Ledger Live سازگاری ندارد.
طراحی آن به گونه ای بوده که امکان فعالیت، بدون نیاز به دانلود نرم افزار در آن ایجاد شده است.
همچنین، ساختار آن دارای دو ریزپردازنده بوده که حفاظت از رمزنگاری را تضمین می کند.
همانند مدل های قبلی، در این کیف هم امکان ایجاد یک پین کد برای محافظت بیشتر از دارایی های دیجیتال وجود دارد.
Archos
کیف پول Archos Safe-T Mini دارای طراحی دایره ای شکل بوده و یک کیف پول از نوع سخت افزاری است.
این دستگاه به صورت آفلاین عمل کرده و از کلیدهای خصوصی در برابر هکران با استفاده از ذخیره سازی سرد محافظت می کند. این یکی از امن ترین روش های محافظت از ارزهای دیجیتال است.
اتصال کیف به کامپیوتر یا موبایل های هوشمند به آسانی و با استفاده از یک کابل میکرو USB انجام می شود.
یک پین کد منحصر به فرد و تشکیل شده از حداکثر 6 رقم، به صورت دلخواه توسط کاربر ایجاد می شود. این پین کد، امنیت و محافظت بیشتری را برای کیف مهیا می کند.
بازیابی عبارت یکی دیگر از قابلیت های دستگاه است. در نتیجه، امکان بازیابی کیف پول در صورت آسیب دیدگی یا مفقود شدن دستگاه وجود دارد.
همانند سایر دستگاه های قبلی، تایید تراکنش ها باید به صورت دستی انجام شود. این کار با استفاده از یک دکمه خاص انجام می شود.
می توان از طریق یک صفحه نمایشگر LCD اعتبار اطلاعات را قبل امضای آنها بررسی کرد. این کیف از 12 ارز دیجیتال و توکن های نوع ERC20 پشتیبانی می کند.
کیف پول Safepal
کیفپول سختافزاری SafePal یکی دیگر از ابزارها برای ذخیره رمزارزها به صورت سخت افزاری است.
این دستگاهها از لحاظ امنیتی بسیار قوی هستند و از ترکیب اجزای سختافزاری و نرمافزاری برای محافظت از اموال دیجیتال شما در برابر تهدیدات امنیتی استفاده میکنند.
ویژگیهای اصلی کیفپول سختافزاری SafePal شامل موارد زیر است:
امنیت فیزیکی : دستگاه SafePal دارای محیطی امن برای ذخیره و مدیریت کلیدهای خصوصی و اموال رمزی است. این دستگاهها معمولاً دارای تراشههای امنیتی مثل Secure Element (SE) یا Trusted Execution Environment (TEE) هستند.
پشتیبانی از ارزهای متعدد : SafePal از اکثر ارزهای رمزی معروف و متعددی از شبکهها و پروتکلها پشتیبانی میکند، از جمله Bitcoin (BTC)، Ethereum (ETH)، Binance Coin (BNB)، و ارزهای رمزی دیگر.
نمایشگر لمسی : بسیاری از مدلهای SafePal دارای نمایشگر لمسی هستند که به کاربران امکان میدهد تراکنشها را بررسی و تأیید کنند.
کاربری آسان : SafePal تلاش کرده است تا واسط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) را به سادگی و قابلیت دسترسی برای همه کاربران ارتقا دهد.
مدیریت کلید امن : سیف پال به شما امکان میدهد که کلیدهای خصوصی خود را به طور امن مدیریت کنید و امضای تراکنشها را در داخل دستگاه انجام دهید.
پشتیبانی از اتصال به تلفن همراه : برخی از مدلهای SafePal دارای اتصال به تلفن همراه از طریق Bluetooth یا کابل USB هستند تا به کاربران امکان دسترسی به کیفپول رمزی خود از طریق اپلیکیشنهای موبایل فراهم کنند.
پشتیبانی از بازیابی کلمه عبور : SafePal به شما یک کلمه عبور بازیابی (recovery phrase) میدهد که به شما امکان میدهد در صورت از دست دادن دستگاه، اموال رمزی خود را بازیابی کنید.
امکان بهروزرسانی نرمافزاری : SafePal به طور منظم بهروزرسانیهای نرمافزاری ارائه میدهد تا امنیت و عملکرد دستگاهها را ارتقا دهد.
امکان استفاده در محیطهای آنلاین و آفلاین : سیف پال به شما امکان میدهد تراکنشها را به صورت آفلاین ایجاد کنید و سپس آنها را در محیطهای آنلاین ارسال کنید.
کیف پول safepal به دلیل کاربری آسان، پشتیبانی از رمزارزهای مختلف و امکانات متعدد، طی سال های اخیر نسبت به سایر کیف پولها در بین کاربران ایرانی، به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید : چگونه از کلاهبرداری ارزهای دیجیتال در امان بمانیم